top of page
Roadtrip

TILLSAMMANS FÖR 

STÄRKT MENTAL HÄLSA

Fokus, TAKTIK och verktyg för att bättre hantera utmaningar och må bra.

 

Många ungdomar har det tufft i vardagen och ofta blir det jobbigt för hela familjen. Därför samlar Linda Nederberg vuxenvärlden kring målet stärkt mental hälsa. På ett tydligt och inspirerande sätt visar hur vi kan samarbeta målinriktat - vuxna och ungdomar - och använda Stark & Smart verktygslåda.

Föreläsningen ger verktyg som gör det enklare att stötta och stärka ungdomar i utmaningar - men också verktyg för att göra fler smarta, hjälpsamma val och må bra. 

Linda bjuder på pepp, "spark i baken" och konkreta verktyg. Ta chansen och kom!

 16 + 22 nov i UMEÅ
KL 19-21 på NOLIA
 

Camping in Nature

STARK & SMART verktygslåda

Linda berättar om arbetet med att stärka ungdomar och hur egna utmaningar blivit till en drivkraft att göra nytt och ta fram en egen verktygslåda för att ge stöd. 

 

I Stark & Smart verktygslåda finns verktyg som hjälper oss att bättre hantera 2020-talets utmaningar, genom att använda vår inre styrka och smarthet vara stark tillsammans. 

Verktyget Kram visar hur vi kan möta oss själva och den som har det tufft med medkänsla, värme och tilltro.

Verktyget Spark i Baken visar hur vi kan utmana oss själva och varandra för att göra fler smarta hjälpsamma val.

Verktyget Applåd visar hur vi kan applådera ansträngningen, lärandet och framsteg - för att bygga motivation och skapa en positiv förändringskurva som stegvis ger resultat.

linda 017.JPG
1564996714.jpeg

VI BEHÖVER

GÖRA mer och NYTT

Från 2018 har Linda Nederberg genomfört insatser för att stärka ungdomars självledarskap och mental hälsa. Hon menar att vi behöver göra mer och göra nytt. Och inte enbart förlita oss på det offentliga, vi behöver alla hjälpas åt - och vara starka tillsammans i vardagen.

 

Det började med läger i fjällen med vandringar och fortsatte med en  föreläsningsturné i Västerbotten och Jämtland. 

Därefter startade ett Stark & Smart Program där ungdomar jobbade målinriktat med och fick en vuxensupporter som de gick 6 Smarta Promenader med. Utöver promenaderna ingick 4 coachande träffar i grupp, med verktyg och gemenskap.
 

Arbetet med ungdomar har i hög utsträckning möjliggjorts genom arbete med partners.

STARK & SMART 
PARTNERS

Umia * Konftel * Bro o Tak * Ume Assistance * SVEVIA * ICA Fjällboden * Hemavan Fjällcenter * Coromatic * Destination Östersund * Printson * Balticgruppen

Företagen som bidrar ser ett värde i att stärka framtidens medarbetare och ledare. De vill att ungdomar och unga vuxna ska rustas med verktyg som gör att de mår bra och kan bidra med sitt engagemang och sin kompetens på framtida arbetsplatser.

QR kod.jpg
bottom of page