Support group

TILLSAMMANS FÖR

STÄRKt MENTAL HÄLSA

Psykisk ohälsa finns i samhället, bland vuxna och ungdomar - och det är kostsamt både för individen och samhället. Nu samlar Linda Nederberg oss kring målet: mental hälsa.

Linda Nederberg delar med sig av värdet av att jobba målinriktat tillsammans med lösningar. Hon delar med sig av egna utmaningar och arbetet med att stärka mental hälsa bland ungdomar och ger positiva exempel som ger hopp och stärker engagemanget att göra skillnad. 

Föreläsningen lyfter värdet av att sätta mål och ger pepp och verktyg för att tillsammans, jobba målinriktat, för stärkt mental hälsa. Där vi befinner oss, i familjen, med vänner, i föreningen och på arbetsplasten.  

linda 015_edited.jpg

VERKTYGET KRAM

Under föreläsningen delar Linda med sig av den verktygslåda hon tagit fram. Bland annat visar hon på värdet av att möta den som mår dåligt med medkänsla, värme och trygghet. Detta synliggör hon med "Verktyget Kram".

 

Linda betonar vikten av att lyssna öppet, vara nära och visa omtanke. Men också att stå stark och stabil när andra har det tufft, och ta sikte på målet stärkt mental hälsa - och vara starka tillsammans.

Självklart är "Verktyget Kram" anpassat för att använda på oss själva - och då pratar vi självmedkänsla.  
 

VI BEHÖVER

GÖRA mer och NYTT

Från 2018 har Linda Nederberg genomfört en rad insatser för att stärka mental hälsa bland ungdomar. Hon menar att vi behöver göra mer och göra nytt. Och inte enbart förlita oss på det offentliga, vi behöver alla hjälpas åt - och vara starka tillsammans i vardagen.

 

Det började med läger i fjällen med vandringar och fortsatte med en  föreläsningsturné i Västerbotten och Jämtland, för vuxna. Målet var att få med så många som möjligt i arbetet för att stärka mental hälsa. 

Efter föreläsningsturnén startade hon ett Stark & Smart Program på 24 timmar, där ungdomar jobbade målinriktat med att stärka sin hälsa. Ungdomarna fick en vuxensupporter och de gick tillsammans 6 Smarta Promenader, med fokus på ungdomens mål. Utöver det ingick 4 coachande träffar i grupp, med verktyg.

Linda vill lyfta upp detta som ett exempel på lösningar som behövs för att vi ska vända trenden och se till att fler mår bra idag och i framtiden.

Arbetet med ungdomar har i hög utsträckning möjliggjorts genom arbete med partners.

IMG_0018.JPG.jpg
QR kod.jpg

STARK & SMART 
PARTNERS

Umia * Konftel * Bro o Tak * Ume Assistance * SVEVIA * ICA Fjällboden * Hemavan Fjällcenter * Coromatic * Destination Östersund * Printson 

Företagen som bidrar ser ett värde i att stärka framtidens medarbetare och ledare. De vill att ungdomar och unga vuxna ska rustas med verktyg som gör att de mår bra och kan bidra med sitt engagemang och sin kompetens på framtida arbetsplatser.